PORUKE

Cvijanović: Studiozno pripremamo odgovor na deklaraciju SDA i politiku "može nam se"

Vrijeme je kada treba imati jedinstvo i da svaka politika koja to ne prepoznaje plaća cijenu

Željka Cvijanović. Arhiv

Srna

20.9.2019

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović ocijenila je da je SDA bila ohrabrena da donese deklaraciju i izjavama stranih zvaničnika koji kažu da Dejtonski sporazum nije zakovana formula, kao i da se ne sankcionira antidejtonsko djelovanje.

Ona je istakla da uvijek postoji kopča između onog što rade "sarajevski političari sa pojedinim inostranim centrima moći". 

Cvijanović je za prnjavorsku televiziju "K3" rekla kako SDA deklaracijom nastoji promovirati koncept jednog naroda, "koji ovdje ne može zaživjeti, jer svako nastoji zadržati svoj identitet i svoje nacionalno biće". 

- Deklaracija SDA je dobila našu pažnju, mi ne zaboravljamo, već studiozno pamtimo šta ko radi i pripremamo svoj odgovor - dodala je Cvijanović.

Ona je dodala i kako deklaracija ne predstavlja nikakav inat, već politiku po principu "može nam se", jer šta god da urade, tražit će zaštitu međunarodne zajednice.

Cvijanović je istakla kako je veoma teško živjeti zajedno ako se drugom negira sve njegovo, a ono što je uradila SDA tim dokumentom udar je na suživot.

- Ono što je pitanje nečeg ličnog, ili pitanje nacionalnog identiteta treba da se poštuje. Nikada mi ne bi padalo na pamet da nekom drugom ko živi u Federaciji BiH (FBiH) ili bilo kom drugom prostoru nešto negiram - rekla je Cvijanović.

Cvijanović je zaključila kako je ovo vrijeme kada treba imati jedinstvo i da svaka politika koja to ne prepoznaje plaća cijenu i nije podržana od naroda. 

Govoreći o zaključcima Glavnog odbora SNSD-a, ona je rekla da ne zna koliko će oni biti prihvaćeni od drugih političkih subjekata, ali da su veoma važni za SNSD kao hodogram za aktivnosti koje treba da sprovede u okviru politike zbog koje je dobila povjerenje građana.

Cvijanović, koja je reizabrana za potpredsjednika SNSD-a, rekla je da je ova partija uradila čitave programe kako bi se provodile politike zbog kojih je dobila podršku građana, a koju neće da iznevjeri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.