SARAJEVO

Nakon susreta s ambasadorima, počela sjednica Predsjedništva BiH

Sjednica Predsjendištva BiH. M. Kadrić

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

20.9.2019

U Sarajevu je održan sastanak članova Predsjedništva BiH sa ambasadorima SAD, Italije, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke. 

Zvanično nije saopćeno o čemu su članovi kolektivnog šefa države razgovarali s ambasadorima, ali se pretpostavlja da je fokus razgovora bio na formiranju vlasti u BiH, koja nije uspostavljena čak godinu nakon održanih općih izbora. 

Pitanje neusvajanja Godišnjeg nacionalnog programa (ANP), koje je kamen spoticanja u formiranju vlasti, također je moglo biti jedna od tema današnjeg susreta u zgradi Predsjedništva BiH. 

Sastanak u zgradi Predsjedništva BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su, nakon sastanka s ambasadorima, započeli 6. redovnu sjednicu. Riječ je o prvom zasjedanju nakon što je s dnevnog reda prošlomjesečne sjednice skinuta tačka koja se ticala razmatranja usvajanja Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) i izbor mandatara za sastav novog saziva Vijeća ministara BiH.

Dnevni red današnje sjednice nije objavljen na zvaničnoj stranici Predsjedništva BiH. Mediji najavljuju da su na dnevnom redu sjednice redovni dokumenti pristigli u Predsjedništvo na razmatranje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.