SARAJEVO

Komšić, Džaferović i Dodik narednog mjeseca putuju kod Vučića na polaganje temeljca za autoput Beograd - Sarajevo

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo odluku o pristupanju Multilateralnoj konvenciji za implementaciju mjera u okviru Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja za sprečavanje erozije porezne baze i prenošenja profita (MLI)

S današnje sjednice Predsjedništva. Agencija

Avaz.ba

20.9.2019

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine prihvatilo je poziv predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, upućen članovima Predsjedništva BiH, za učešće na trilateralnom sastanku Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Turske u Beogradu 8. oktobra 2019. godine. 

Između ostalog, članovi Predsjedništva BiH su prihvatili poziv prеdsјеdnikа Rеpublikе Slоvеniје Bоrutа Pаhоrа za zvaničnu pоsјеtu Rеpublici Slоvеniјi te poziv za učešće na ''World Holocaust Forumu'' (WHF) pоd nаzivоm „Sjećanje na holokaust i borbu protiv antisemitizma“, kојi ćе biti оdržаn u Jerusalemu 23. januara 2020. godine. Delegaciju BiH predvodit će predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, također i na međunarodnu konferenciju o sprečavanju seksualnog nasilja u sukobima u Londonu, 18.-20. novembra 2019. godine. 

Na sjednici je data saglаsnоst Agenciji za pronalaženje ratnih zarobljenika/nestalih u akciji pri ministarstvu odbrane SAD (DPAA) zа rеаliziranje projekta lociranja i identifikacije pripadnika vojske Sjedinjenih Američkih Država koji su učestvovali u Drugom svjetskom ratu te su donesene dvije odluke o prihvatanju sporazuma o finansiranju i projektu između BiH („Primalac“), RS i grada Bosanska Gradiška, kao i sporazum o grantu između Razvojne banke Vijeća Evrope i Bosne i Hercegovine u vezi s Regionalnim stambenim programom – BiH-6 (2018.).  

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo odluku o pristupanju Multilateralnoj konvenciji za implementaciju mjera u okviru Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja za sprečavanje erozije porezne baze i prenošenja profita (MLI).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.