REAKCIJE

Ministarstvo prometa demantiralo Komšića: Ništa nismo skidali s dnevnog reda

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić nije zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, već su to ministri Vjekoslav Bevanda i Mirko Šarović, navodi se u demantu

Komšić: Demantirane izajve. Avaz

Piše: Avaz.ba

20.9.2019

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas kako su "neke stvari" na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH pale zbog neslaganja untar ove institucije.

Kako je kazao, s "nekim stvarima" nije se slagao Saša Delipagić, zamjenik ministra prometa i komunikacija BiH. Međutim, iz Ministarstva upućen je demant.

- Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić nije zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, već su to ministri Vjekoslav Bevanda i Mirko Šarović. Također, demantiramo da je na jučerašnjoj sjednici zamjenik Dalipagić bilo što skidao s dnevnog reda, naprotiv, usvojene su sve točke Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine koje su bile na dnevnom redu sjednice, i to: Nacrt sporazuma o održavanju mostova između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske i Odluka o formiranju Vijeća za sigurnost prometa na cestama u BiH, kao i odgovori na tri zastupnička pitanja - saopćeno je iz Ministarstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.