AKTUELNO U proširenom sastavu

Zvizdić zakazao sjednicu Kolegija PD Parlamentarne skupštine BiH za 30. septembar

Nakon što 10. septembra nije postignut konsenzus o održavanju sjednice tog doma koji je u blokadi od kraja prošle godine

E. Ma. / Avaz.ba
20.09.2019 16:08

Zvizdić: Zbog neodržavanja sjednica zaustavljeni su svi procesi donošenje zakona

Foto: Arhiv

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić zakazao je novu sjednicu Kolegija za 30. septembar u proširenom sastavu, nakon što 10. septembra nije postignut konsenzus o održavanju sjednice tog doma koji je u blokadi od kraja prošle godine, 

Zvizdić je nakon jučerašnje sjednice Vijeća ministara BiH kazao da je zbog antiustavne blokade PSBiH zaustavljena implementacija projekata vrijednih milijardu eura od kojih se najveći dio odnosi na infrastrukturu i izgradnju autoputeva u BiH. 

Zbog neodržavanja sjednica zaustavljeni su svi procesi donošenje zakona.

Nakon Kolegija održanog 10. septembra Zvizdić je kazao da treba održati redovnu sjednicu na kojoj bi finalizirali proces konstituiranja Predstavničkog doma PSBiH, a to podrazumijeva imenovanje nadležnih komisija.

No, zamjenik predsjedavajućeg Kolegija PDPSBiH Nebojša Radmanović kazao je tada da je za nastavak rada ovog doma potrebno prvo da Predsjedništvo BiH imenuje predsjedavajućeg Vijeća ministara i da počne s radom Komisija za izbor Vijeća ministara koja se nikad nije konstituirala.

Komentari

NA VRH