STANJE NA PUTEVIMA Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Smanjena vidljivost na dionicama u kotlinama, kao i uz riječne tokove

Izdvajaju se putni pravci u dolinama rijeka Save, Vrbasa, Drine i Lašve

Sl. M. / Avaz.ba
21.09.2019 06:48

Smanjena vidljivost uz riječne tokove

Foto: Avaz

Zbog jutarnje magle smanjena je vidljivost na dionicama u kotlinama, kao i uz riječne tokove. Posebno se izdvajaju putni pravci u dolinama rijeka Save, Vrbasa, Drine i Lašve. Vozačima se skreće pažnja i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. 

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever - Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi - Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od 3 km. 

Zbog radova u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima od 00:30 do 4:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo - Kladanj - Stupari, M-1.8 Srebrenik - Orašje, M-5 Lanište - Ključ i M-5 Jajce - Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja.

Komentari

NA VRH