PRIJELAZ ŠEPAK Akcija policije u Zvorniku

U vozilu gradskog odbornika Dragana Tejića krijumčareni migranti

U zvorničku općinu stižu uz pomoć srbijanskih i zvorničkih švercera, koji prate kretanje patrola Granične policije

A. H. / Avaz.ba
  • Migrante prebacuju čamcima preko Drine

    Migrante prebacuju čamcima preko Drine

    Foto: A. Bajrić


U akciji krijumčarenja migranata iz Srbije u BiH na prijelazu Šepak, prema informacijama srbijanskih medija, uhapšena su trojica muškaraca koji su u vozilu Škoda Octavia, vlasništvo zvorničkog odbornika SNSD-a Dragana Tejića, prevozili migrante za novac.  

Dio granice sa Srbijom na kome je i Granični prijelaz Šepak te uzvodno Drinom prema Zvorniku i dalje, a o čemu je „Dnevni avaz“ već pisao, jedan je od najpropusnijih dijelova bh. granice, preko koje, kako noću tako i danju, migranti iz Srbije prelaze u BiH bez većih problema.

Inače, migranti iz Srbije na prostor zvorničke općine stižu uz pomoć srbijanskih i zvorničkih švercera, koji uredno prate kretanje patrola Granične policije i, većinom na mjestima koja nisu pokrivena policijskim nadzorom, prebacuju ih čamcima preko Drine.

- Osim čamcima, migranti idu i preko zvaničnih prijelaza. Prelazio sam prije nekoliko dana iz Karakaja u Srbiju i pred samim Graničnim prijelazom na našoj strani zatekao petnaestak migranata kako se odmaraju. Niti je bilo policije niti ih je bilo ko išta pitao. Poslije su se pješice zaputili putem od Karakaja prema Sapni i dalje prema Tuzli – ispričao nam je Zvorničanin koji je u prilici da skoro svakodnevno gleda kolone migranata koji iz Srbije nesmetano dolaze u BiH.

Vozilo zvorničkog odbornika Dragana Tejića u kome su prevoženi migranti, policija je oduzela.

Više o temi Migranti

MIGRANTSKA KRIZA
Spavaju na betonu: Dišu li, ne zna se
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na