DIPLOMATIJA Skup počinje sutra u Njujorku

Crnadak na zasjedanju Generalne skupštine UN-a

Crnadak će učestvovati na otvorenju generalne debate Generalne skupštine UN-a, kao i na regionalnim i sastancima na visokom nivou

Fena
21.09.2019 11:32

Crnadak: Sastanci na visokom nivou

Foto: Arhiv

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovat će od 22. do 25. septembra na 74. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih naroda (UN) u Njujorku.

Crnadak će učestvovati na otvorenju generalne debate Generalne skupštine UN-a, kao i na regionalnim i sastancima na visokom nivou, koji će se održati na marginama 74. zasjedanja te skupštine.

Planirano je učešće Crnatka na sastanku ministara vanjskih poslova zapadnog Balkana, na prijemu čiji su domaćini predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk, potpredsjednik Evropske komisije Frans Timermans (Timmeramns) i visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Federika Mogerini (Federica Mogherini) te na sastancima s generalnim sekretarom Ujedinjenih naroda Antoniom Guterešom (Guterres) i pomoćnikom generalnog sekretara UN-a za politička pitanja i izgradnju mira Miroslavom Jenčom.

U Njujorku je planirano i potpisivanje dokumenta o uspostavlјanju diplomatskih odnosa s Republikom Maršalski Otoci, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Komentari

NA VRH