REAKCIJE Nakon sastanka političkih predstavnika iz RS sa predsjednikom Srbije

Borenović: Želimo da pozovemo sve političke faktore u BiH da se vrate u dejtonski okvir

Svi učenici sastanka osudili su sadržaj deklaracije SDA, koja je antiustavna, antidejtonska i anticivilizacijska

S. Š. / Avaz.ba
21.09.2019 17:24

Branislav Borenović: Želimo da pozovemo sve političke faktore u BiH da se vrate u dejtonski okvir

Foto: Avaz

Predsjednik PDP Branislav Borenović ocijenio je da je ključna poruka na sastanku predstavnika vlasti i opozicije iz RS s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, u Beogradu da treba ostati potpuno privržen Dejtonskom sporazumu i ustavnom uređenju BiH, u kojoj Republika Srpska ima Ustavom definirano mjesto.

– Želimo da pozovemo sve političke faktore u BiH da se vrate u dejtonski okvir ili ćemo odbiti bilo kakvu vrstu saradnje s onima koji rade na urušavanju najvećih vrijednosti koje Republika Srpska ima – rekao je Borenović.

Napomenuo je da su svi učesnici sastanka osudili sadržaj deklaracije SDA, koja je antiustavna, antidejtonska i anticivilizacijska.

– Značajno je da Vučić stalno ističe pozitivnu poruku saradnje mira i napretka cijelog regiona i podrške ustavnom uređenju i Dejtonskom mirovnom sporazumu kao okviru unutar koga treba da će krećemo – smatra Borenović.

Istaknuo je da je veoma štetno što SDA i druge stranke svojim programskim načelima žele da degradiraju i političku stabilnost u BiH.

Komentari

NA VRH