STANJE NA PUTEVIMA

Vozači oprez: Saznajte gdje je obustavljen saobraćaj

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo –Kladanj - Stupari, M-1.8 Srebrenik - Orašje, M-5 Lanište - Ključ i M-5 Jajce - Jezero

Moguće gužve. Ilustracija

Avaz.ba

22.9.2019

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost zbog magle, saopćili su iz BIHAMK-a.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever - Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi - Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od tri kilometra.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00:30 do 4:30 sati. Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo –Kladanj - Stupari, M-1.8 Srebrenik - Orašje, M-5 Lanište - Ključ i M-5 Jajce - Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.