FEDERALNA MINISTRICA Održan godišnji sastanak

Đapo: Saradnjom s nevladinim sektorom do boljih rješenja u domenu zaštite okoliša

Usaglašavanje cjelokupnog pravnog okvira

I. Š. / Avaz.ba

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Evropske komisije u Bosni i Hercegovini

Foto: E. Đapo


Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo održala je godišnji sastanak sa predstavnicima nevladinog sektora u BiH o aktuelnim pitanjima iz oblasti zaštite okoliša. 

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Evropske komisije u Bosni i Hercegovini. 

Ministrica Đapo prezentirala je tekuće aktivnosti Federalnog ministarstva okoliša i turizma i napomenula da su prijedlozi zakona koje je ovo ministarstvo pripremilo, stavljeni u parlamentarnu proceduru. 

Federalna ministrica Đapo posebno je istaknula ulogu i doprinos nevladinog sektora u ovom procesu.  

- Saradnjom s nevladinim sektorom i uz njegovo aktivno učešće, zajedno smo došli do boljih prijedloga rješenja. Ova pozitivna iskustva i saradnja treba da budu nastavljeni kako bismo ubuduće zajedno djelovali brže i efikasnije - kazala je ministrica Đapo. 

Pored prijedloga zakona, Federalno ministarstvo okoliša i turizma radi i na usaglašavanju cjelokupnog pravnog okvira s direktivama Evropske komisije i najsavremenijim standardima zaštite okoliša, saopćeno je iz ovog ministarstva. 

NA VRH

Podijeli članak na