INCIDENTI

Šokantno: Izvršio veliku nuždu ispred džamije Mehmedage Zvizdića

Sve to su zabilježile i nadzorne kamere postavljene na džamiji

Džamija Mehemdage Zvizdića u Gacku. P. Mucović

Piše: P. M. / Avaz.ba

23.9.2019

Ispred džamije Mehmedage Zvizdića u centru Gacka pored Upravne zgrade MIZ Gacko u subotu uvečer desio se incident, kad je muška osoba izvršila veliku nuždu na samom ulazu u džamiju.  

Sve su to zabilježile i nadzorne kamere postavljene na džamiji.

O svom sramnom činu Danijel Rajković je obavijestio Emira ef. Nuhića iz Novog Grada, kojem je u martu ove godine prijetio poslavši mu poruku sa svog Facebook profila, gdje se predstavlja kao Danijel Rajković.

Prema riječima Sadeta ef. Bilalića, glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Gacko, on ima korektne i dobre odnose sa stanovnicima Gacka i ovo je samo jedan usamljeni incident koji je uradila bolesna osoba. 

Posjeta efendiji džamije u Gacku. Avaz

- Sama činjenica da vidimo uspravne naše obnovljene vjerske objekte, da ih niko ne ugrožava, dovoljno govori o pozitivnoj atmosferi u lokalnoj zajednici. Dovoljno govori i današnja posjeta predstavnika Srpske pravoslavne crkve, gatačkog paroha Velimira Kovača i komandira Policijske stanice u Gacku Danila Mrkovića, koji su iskazali podršku i da se ne bi ovo pogrešno protumačilo, dalo dnevnopolitičku negativnu konotaciju, jer je riječ o psihičkom bolesniku Danijelu Rajkoviću. Oni su dali jasan stav o tome i iskazali svoje prijateljstvo i pružili podršku. Ovako bolesni ljudi mogu biti zloupotrijebljeni u mržnji. O njegovim prijetnjama kolegi Emiru ef. Nuhiću izjasnit će se Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Ostaje zabrinutost da je Rajković s verbalnih prijetnji počeo da agresivno djeluje, što je potvrdio ovim sramnim činom i porukama. Od nekoga ko je rođenim roditeljima bacio bombu ili rođenom ocu nanio teške tjelesne povrede, šta konkretno sljedeće da očekujemo? Ta vrsta zabrinutosti za moju porodicu je prisutna. Društvo i zdravstvene ustanove moraju skloniti ovakve psihičke bolesnike s ulice na trajno liječenje dok ne bude kasno - izjavio je efendija Bilalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.