REAKCIJE

Mijatović: Tražim ostavke svih odgovornih u Kantonalnom odboru SDP-a Sarajevo

Mijatović: Žestok propust KO SDP Sarajevo. Facebook

Piše: S. K. / Avaz.ba

25.9.2019

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović saopćio je danas da "ratni zločinci iz sva tri naroda u BiH niti mogu niti smiju učestvovati u javnom i političkom životu u BiH, a kamoli obavljati javne funkcije".

To je njegova reakcija nakon što je objavljeno da je Enver Zornić, član SDP-a BiH i direktor javnog preduzeća ''Toplane'' Sarajevo, osuđen jer je naredio ubistva Jagode Janković i Sretena Ninkovića tokom rata u glavnom gradu BiH.

Mijatović ističe da, ukoliko su navodi koji su se pojavili u medijima tačni, smatra da je ovim žestoko narušen ugled SDP-a BiH kao nikada do sada, te da se ovim činom koji je žestok propust Kantonalne organizacije SDP-a BiH Sarajevo dovelo do neprocjenjive štete po ideju socijaldemokratije i same partije.

Mijatović se oglasio saopćenjem. Avaz

- Javno se želim ograditi od ovog sramotnog čina, te želim obavijestiti javnost da, ukoliko se potvrde navodi iz medija, tražim smjenu Zornića, promptno isključenje iz SDP-a BiH, te ostavke svih odgovornih u Kantonalnoj organizaciji koji su učestvovali u odluci oko imenovanja istog - naveo je Mijatović.

Za idući utorak planirana je sjednica Predsjedništva SDP-a BiH na kojoj će Mijatović i zvanično uputiti ovaj zahtjev.

- U svoje lično ime i ime SDP-a BiH želim se izviniti javnosti zbog svega što je ovakva odluka proizvela - zaključio je, uz poruku da je spreman iz moralnih razloga podnijeti i lično ostavku na mjestu potpredsjednika SDP-a iako nije učestvovao u donošenju odluke o imenovanju Envera Zornića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.