PREDSJEDNIŠTVO BIH

Komšić: Odlazak predsjednika Žaka Širaka veliki je gubitak za cijeli miroljubivi svijet

Najdublje i najiskrenije saučešće Makronu, porodici preminulog i građanima Republike Francuske

Željko Komšić. Avaz

Sl. M. / Avaz.ba

26.9.2019

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća povodom smrti bivšeg francuskog predsjednika Žaka Širaka (Jacques Chirac) predsjedniku Republike Francuske Emanuelu Makronu (Emmanuel Macron), porodici Širak i građanima Francuske.

- Vaša ekscelencijo, izražavam najdublje i najiskrenije saučešće Vama, porodici preminulog i građanima Republike Francuske - u ime Predsjedništva BiH i u svoje lično ime - napisao je Komšić. 

Odlazak predsjednika Žaka Širaka, kako je naveo u telegramu, veliki je gubitak za cijeli miroljubivi svijet, i za one koji poštuju temeljne civilizacijske vrijednosti kao što su sloboda, mir i demokratija. Poseban je to gubitak za građane Republike Francuske, ali i građane države Bosne i Hercegovine, koji nikad neće zaboraviti prijateljsku pomoć predsjednika Širaka u borbi za mir i neovisnost Bosne i Hercegovine.

- Još jednom iskazujem najdublje i najiskrenije saučešće Vama, porodici preminulog i građanima Republike Francuske - naveo je Komšić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.