VIDEO-INTERVJU

Magazinović za "Avaz": U Parlamentu ima svega osim parlamentaraca

Oni koji su se prethodnih dana izjasnili o „apriliskom paketu“ vidno su nezainteresirani za njegov povratak na sto

Piše: I. Kriještorac / Avaz.ba

26.9.2019

U Parlamentu Bosne i Hercegovine trenutno ima svega, samo nema parlamentaraca, izjavio je za "Avaz" zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović

Gdje su, kaže, ne zna. Na hodnicima Parlamenta sreće jedino Damira Arnauta, zastupnika SBB-a u Predstavničkom domu PSBiH

- Po statistikama vidimo da nisu sigurno u kancelarijskim prostorima, gdje prave zakone, inicijative i pitanja, jer toga nema u proceduri. Gdje su i šta rade, stvarno ne znam. Očigledno je da sve više liče na stranačke lidere kojima je sve važnije od funkcioniranja institucija - kazao je Magazinović. 

On je, pored ostalog, za "Avaz" govorio i o prijedlogu izmjena Ustava BiH, poznatom kao „aprilski paket“, za koji je kazao da će biti upućen u parlamentarnu proceduru. 

Podsjetimo, njegove kolege su nakon toga rekle da prijedlog neće podržati, međutim, šef Kluba zastupnika SDP-a u Predstavničkom domu ističe da neće odustati.

- Ništa ne mora značiti to što su izjavili da neće podržati prijedlog. Opće je poznato da političari u BiH nerijetko jedno govore, drugo misle, a treće rade. Svi oni koji imaju dvojbe o onome što je predloženo su autori toga i oni mogu promijeniti svoj stav, ali ne mogu izbrisati ono što su govorili u medijima u afirmativnom smislu – poručuje Magazinović.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.