REAKCIJE

Safet Softić za "Avaz": Ovo je nastavak kampanje poremećenog i bolesnog uma

Da sve ovo nije opasno za mene, moju porodicu i prijatelje, bilo bi smiješno

Softić: Nikada nisam uradio ništa protiv interesa Banovića. Arhiv

Piše: E. Maslo / Avaz.ba

26.9.2019

- Da sve ovo nije opasno za mene, moju porodicu i prijatelje, bilo bi smiješno. Nažalost, u Banovićima odavno više ništa nije smiješno - kazao je za "Avaz" Safet Softić.

Podsjetimo, na današnjoj vanrednoj sjednici Općinsko vijeće u Banovićima usvojilo je zaključak kojim je Safeta Softića i Fadila Novalića iz Stranke demokratske akcije (SDA) proglasilo personom non grata. Softić je personom non grata proglašen jer svojim političkim djelovanjem zaustavlja projekt izgradnje termoelektrane u Banovićima i razvoj privrednog kolektiva RMU Banovići. 

Kako je rekao Softić, ovo je vrhunac kampanje i raznih uvreda i kleveta koji jedan "ozbiljno poremećan i bolestan um vodi od 2012. godine".

- Radi se o zloupotrebi državnih organa i javnih preduzeća za potrebe jednog čovjeka i njegove bolesne želje za apsolutnom moći. Da budem jasan, nikada u svom životu nisam uradio ništa protiv interesa Banovića. Kao dokaz tome je činjenica da sam u prethodnim godinama dobitnik najvećih priznanja Općine i Rudnika Banovići - kazao je Softić.

Istakao je da, "nažalost, ljudi koji su danas pod pritiskom digli ruku za ovako monstruoznu odluku moraju se pogledati u ogledalo".

- Ovo ima za cilj da se za neuspjeh i pod znacima navoda pronađu krivci za potpuni krah politike koja vodi ovaj kraj i Rudnik - potcrtao je Softić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.