REAKCIJA

Fadil Novalić za "Avaz": Ekipa koja vodi PDA želi da pitanje rudnika ugura na političko polje

Nisam previše iznenađen informacijom da sam od Općinskog vijeća Banovići proglašen kao " persona non grata".

Fadil Novalić: Vlada nastavlja provoditi reforme. Avaz

Piše: M.Aš. / Avaz.ba

26.9.2019

Fadil Novalić, premijer Federacije prokomentirao je za "Avaz" zaključak sa sjednice Općinskog vijeća u Banovićima  kojim su njega i Safeta Softića, potpredsjednika SDA i državnog poslanika proglasili personom non grata.

Oni su personom non grata proglašeni jer su svojim političkim djelovanjem zaustavili projekt izgradnje termoelektrane u Banovićima i razvoj privrednog kolektiva RMU Banovići, navedeno  je u zaključku.

 - Danas sam nakon sjednice vlade Federacije BiH dobio informaciju da sam od Općinskog vijeća Banovići proglašen kao " persona non grata". Iskreno, nisam previše iznenađen, čitavo ovo vrijeme ekipa koja vodi PDA želi da pitanje rudnika ugura na političko polje. Stanje u rudnicima u Federaciji i pitanje obezbjeđenja boljih uslova rudarima ne smije biti politika. Ova vlada će nastaviti provoditi reformske mjere koje nekada nisu  popularne. Obećavam da ću se boriti za svakog komorata koji teško zaradi svoju platu da ima što bolje uslove rada i da bude dostojno plaćen - rekao je Novalić za "Avaz"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.