NJUJORK

Komšić: BiH će nastaviti i dalje davati potpuni doprinos borbi protiv terorizma

Ekstremne ideologije nikada ne spavaju

Komšić odao počast žrtvama napada 11. septembra. Predsjedništvo BiH

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

27.9.2019

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić obišao je Nacionalni memorijalni muzej 9/11 u Njujorku te odao počast na spomen-obilježju posvećenom nevinim žrtvama terorističkog napada koji se dogodio prije 18 godina u ovom gradu.

- Ovaj brutalni teroristički zločin nad građanima Njujorka i SAD doveo je do globalne promjene stava prema terorizmu. Nažalost, ekstremne ideologije nikada ne spavaju i tragedije slične ovoj se dešavaju i danas širom svijeta. Saznanje da 40 posto žrtava koje su nastradale 11. septembra tokom napada na tornjeve Svjetskog trgovačkog centra nikad nisu pronađene ili identificirane budi u čovjeku strašne i neopisive emocije - naveo je Komšić. 


Komšić u Nacionalnom memorijalnom muzeju 9/11 u Njujorku,. Predsjedništvo BiH

On je naveo i kako se u BiH saosjećaju s građanima Njujorka i SAD "jer smo, ne tako davno, proživjeli sličnu sudbinu".

- Zbog toga svi zajedno moramo istrajati u borbi protiv terorizma, svih oblika nasilja i ekstremnih ideologija. Bosna i Hercegovina nastavit će i dalje davati potpuni doprinos toj zajedničkoj borbi. To moramo učiniti zbog budućih generacija koje nam dolaze, generacija koje trebaju živjeti u miru i slobodi - istakao je Komšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.