RAT SAOPĆENJIMA Nakon zahtjeva KO Stranke demokratske akcije

Naša stranka: SDA je oličenje svega negativnog ondje gdje vlada

Trebat će im onoliko godina koliko su vladali da u nepotizmu, kronizmu, korupciji i drugim kriminalnim radnjama ogrezle kadrove pročiste

I. K. / Avaz.ba
27.09.2019 14:14

Naša stranka odgovorila SDA

Foto: Ilustracija

Nakon što je sarajevski Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije zatražio ostavku premijera KS Edina Forte zbog optužbi ministrice Bogunić na rad Vlade KS i zbog imenovanja Envera Zornića za direktora "Toplana", premijer Forto nije imao komentar osim da, kako nam je kazao, ne želi komentirati saopćenja SDA. 

Međutim, odgovor je ipak uslijedio iz Kantonalnog odbora Naše stranke

Naša stranka u potpunosti daje podršku Vladi KS i premijeru Edinu Forti. Mi se ne plašimo izazova i odgovornosti koju imamo, prije svih prema građanima. Za razliku od svih vlada u posljednjih 25 godina koje su radile na zataškavanju svojih grešaka i raznih malverzacija njihovih kadrova, ova radi na principu transparentnosti kakva god ona bila, pa čak i kad je bolna - stoji u saopćenju Naše stranke.

Kako tvrde, posljednje optužbe na račun premijera Forte i predsjednika Skupštine Elmedina Konakovića su neutemeljene. 

- Premijer Forto, kao i cjelokupna Vlada, krenuli su ekspresno u smjenu Envera Zornića zbog zločina koji je počinio tokom rata i to uz pomoć dokaza koje im je dostavila supruga jedne od žrtava. Odmah na početku svog mandata krenuli su i u revitalizaciju antifašističkog naslijeđa Sarajeva iz Drugog svjetskog rata. Krenuli su u otvoreni obračun s korupcijom. Dovoljno je samo spomenuti Zakon o prijavljivanju, utvrđivanju porijekla i kontroli imovine izabranih dužnosnika - ističe se u odgovoru Stranci demokratske akcjie.

Iz Naše stranke dalje navode kako nijedna Vlada ni na jednom nivou vlasti nije imala transparentniji rad, niti direktniju komunikaciju s građanima od sadašnje. 

- O poboljšanju svakodnevnog života građana da ne govorimo u smislu početka provedbe raznih infrastrukturnih projekata, od gasa, preko saobraćaja, do čistoće grada.  Svjesni smo da se sve ovo dešava 2019. godine, kad je trebalo već biti odavno riješeno. No, do prošle godine na vlasti smo imali SDA pa nije moglo biti, jer se radi o stranci koja je oličenje svega negativnog ondje gdje vlada - poručeno je iz Naše stranke. 

Ističu iz ove stranke i kako im je drago da su uticali na SDA, a tome u prilog ide i činjenica da je Fadil Novalić, premijer FBiH, smijenio svog osuđivanog savjetnika kojeg je prethodno neustavno imenovao imajući punu svijest o tome šta čini.

- Trebao bi, naravno, podnijeti i ostavku, ali od SDA kadra je to previše očekivati. No smjena jednog savjetnika ne čini promjenu moralne paradigme pa će im trebati onoliko godina koliko su vladali da u nepotizmu, kronizmu, korupciji i drugim kriminalnim radnjama ogrezle kadrove pročiste - poruka je Naše stranke Stranci demokratske akcije.

Komentari

NA VRH