RASPRAVA

Stanivuković priredio šou u Narodnoj skupštini RS: Dodik pali bojler, a Željka se tušira kad je jeftina

Avionu, slomit ću ti krila, da ne letiš, škola bi bila i bolnica bi bila i vrtić bi bio i sve bi bilo, rekao je zastupnik PDP-a

Sl. M. / Avaz.ba

27.9.2019

Pravi šou odigrao se danas u Narodnoj skupštini RS tokom rasprave o Nacrtu zakona o električnoj energiji. Glavne uloge imali su opozicioni zastupnik PDP-a Draško Stanivuković i zastupnik vladajućeg SNSD-a Srđan Mazalica. 

- Mnogi od nas se trude da čekamo jeftinu električnu energiju pa da onda uključimo neke kućanske aparate, da onda uključimo bojler, veš-mašinu, mašinu za suđe i nešto slično - rekao je Mazalica.

Nije se dugo čekalo na odgovor zastupnika Stanivukovića, koji u svom repliciranju nije poštedio ni lidera SNSD-a Milorada Dodika, kao ni predsjednicu RS Željku Cvijanović.

- Ja sam čuo da gospodin Dodik isto gleda kada će bojler uključiti po jeftinijoj tarifi, Željka jednom otkaza sjednicu Vlade pa se istuširala kada je jeftnija struja i obračun... gledaju fen kad će da uključe. Gospodine Mazalica, kada smo kod toga koliko trošite, možda vi trošite manje struje, jer nemate kose pa se brzo operete pa manje i vode plaćate. Kad već pričamo. Ko vjeruje u tu priču? Zamislite da neko vjeruje ljudima iz SNSD-a da on gleda kad je struja jeftinija - rekao je Stanivuković. 

Zastupnik PDP-a jedan je od organizatora protesta zbog najavljenog poskupljenja struje u RS. On je rekao  kako želi da građani izađu i zbog kupovine novog aviona u vrijednosti od 19 miliona KM.

- Uz pjesmu "Avionu, slomit ću ti krila, da ne letiš, škola bi bila i bolnica bi bila i vrtić bi bio i sve bi bilo. Izlazimo zbog aviona - 19 miliona, helikopter 10 miliona i pozivam zdravstvene radnike jer sam rekao da 30 miliona košta da se i njima povećaju plate za 10 posto - rekao je Stanivuković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.