NJUJORK

Palmer čestitao Komšiću na istrajnosti da čvrsto održi BiH na putu ka NATO-u

Razgovarajući o aktulenoj političkoj situaciji, dotakli se stabilnosti u regionu

Komšić i Palmer. Predsjedništvo BiH

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

27.9.2019

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se sa Metjuom Palmerom (Matthewom), specijalnim predstavnikom SAD za zapadni Balkan, na marginama 74. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u Njujorku. 

Razgovarajući o aktuelnoj političkoj situaciji, sagovornici su se dotakli trenutnog stanja u Bosni i Hercegovini i stabilnosti u regionu. 

Palmer je tom prilikom čestitao predsjedavajućem Komšiću na njegovoj istrajnosti da čvrsto održi Bosnu i Hercegovinu na putu ka NATO-u. Sagovornici su, također, razgovarali i o inicijativi za formiranje carinske unije zemalja regije, što bi rezultiralo poboljšanjem odnosa u regiji i životnog standarda svih građana. 

Željko Komšić i Metju Palmer. Predsjendištvo BiH

Predsjedavajući Komšić je zahvalio specijalnom predstavniku Palmeru na konzistentnoj i jasnoj političkoj podršci koju SAD pružaju Bosni i Hercegovini i njenom putu ka euroatlantskim integracijama. Istakao je kako smatra da je rješenje za probleme s kojima se naša zemlja suočava prvenstveno članstvo u NATO-u, a zatim i članstvo u Evropskoj uniji. Za trajnu stabilnost zemalja u regiji potrebno je da sve zemlje, koje to još  nisu, postanu članice NATO-a i Evropske unije.

Što se tiče Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjedavajući Komšić je kazao da od izbora prošle godine taj organ funkcionira, ali da svakako ima dosta prostora za poboljšanje njegovog rada i efikasnosti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.