BANJA LUKA

Izvršni komitet SNSD-a o zaključcima Glavnog odbora, među kojima je i onaj o republici BiH

Odbacili prijedlog da se izvrši teritorijalna transformacija BiH

Izvršni komitet SNSD-a. RTRS

Srna

27.9.2019

Sastanak Izvršnog komiteta SNSD-a počeo je danas u Banjoj Luci, a jedna od tema su i zaključci s nedavne sjednice stranačkog Glavnog odbora.

Sastanku prisustvuju članovi Izvršnog komiteta: predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednici Željka Cvijanović i Igor Radojičić, generalni sekretar Luka Petrović, predsjednik Političkog savjeta Slavko Mitrović, predsjednik Aktiva žena Nada Tešanović i predsjednik Mladih SNSD-a Denis Šulić.

Među prisutnima su i član Glavnog odbora SNSD-a Zoran Tegeltija, kao i članovi SNSD Zora Vidović, Igor Žunić i Siniša Karan.

Glavni odbor SNSD-a na sjednici 18. septembra usvojio je 64 zaključka o različitim oblastima kao osvrt na situaciju u RS i BiH - od političke situacije, ekonomije, obrazovanja do demografije. 

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je tada, nakon sjednice Glavnog odbora, da ova stranka odbacuje bilo kakve prijedloge o tome da bude formirana republika BiH i da se izvrši njena teritorijalna transformacija, navodeći da to predstavlja urušavanje Dejtona, da je antiustavno i ugrožava mir u BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.