AKTUELNO

Nekoliko stotina pristalica opozicije na protestima u Banjoj Luci

Sve je spremno za proteste u Parku "Mladen Stojanović" povodom najavljenog poskupljenja struje

S protesta u Banjoj Luci. G. Dakić

Piše: G. D. / Avaz.ba

27.9.2019

S protesta u Banjoj Luci - Avaz
S protesta u Banjoj Luci - Avaz
S protesta u Banjoj Luci - Avaz
S protesta u Banjoj Luci - Avaz
S protesta u Banjoj Luci - Avaz
+4

U Parku "Mladen Stojanović" u Banjoj Luci nekoliko stotina pristalica opozicije protestiralo je povodom najavljenog poskupljenja struje. 

Atmosfera se "podgrijavala" pjesmama "Avionu, slomit ću ti krila" i "Pada Vlada", a prisutni su poslanici Jelena Trivić, Draško Stanivukovic, Nebojša Vukanović i Zoran Vidić, koji će i govoriti na protestima.

Zoran Vidić, poslanik SDS-a, kazao je da jedna od karakteristika lopova jeste da brzo ukradu, a "ovi zavukli ruku u džep i vršljaju i prebiru sve što se može uzeti". 

- Zar nam treba takva vlast? Dolazim iz grada u kojem je bila jedna velika rafinerija. I danas je tamo, ali više ne radi. Na čiji račun ide poskupljenje? Na naš! Nije ovo 18. vijek i nije ovo Sjeverna Koreja. Mogli bi malo da se uozbilje i da budu odgovorniji - kazao je Vidić.

Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a, kazao je da je "efendija Čavić nekada bio na našoj strani i večeras nam je dao jeftinu struju". 

- Mnogi su iscrpljeni sa 20 godina ove vlasti. Vidjeli ste kako su mali i nejaki. Raskopali su tranzit da nas zaustave. Najveće smeće je isplivalo. Oluja povuče talog, a smeće izađe na površinu, ali se nadam da će se vratiti na dno. Niko ne treba da se boji ovog opisa. Jaki su samo kad su u gomili i kada ih štiti policija - poručio je Vukanović.

Jelena Trivić, poslanik PDP-a, rekla je kako se vidi da narod može   nešto da učini.

- Hvala vam što se bunite na sav javašluk, na sve ono što ne valja. Ne znam kako neki poslanici troše ispod 500 kilovata. To su mađioničari. Uvijek ima novca kada njima treba za luksuz. Kada treba avion, odjednom ima 20 miliona. A kada treba za narod, onda nema - rekla je Trivić.

Draško Stanivuković je podsjetio da "gospoda ne daju Trg". 

- Opet ne daju. Dodik, Visković i Željka nisu došli na proteste, jer sad ide jeftina struja, pa pale bojlere. Štede na struji, a pola miliona sebi u "padže". Oni su uništili privredu, a struja je naš resurs. Struja u ovoj zemlji treba da bude najjeftinija. Može li komisija da nešto pojeftini? Oni samo razmišljaju kako da nešto bude skuplje. Skuplje karte, skuplje gorivo, skuplje smeće, skuplja voda - kazao je Stanivuković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.