BIHAMK

Oprez vozačima: Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja

BIHAMK: Oprez na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Ilustracija

I. K. / Avaz.ba

28.9.2019

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo puteve uz rijeku Savu, Drinu, Vrbas i Spreču, te mjestimično magistralni put M-17 Sarajevo-Konjic-Jablanica.

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00:30 do 04:30 sati. 

Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. 

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Danas (28.09.) i u ponedjeljak (30.09.) u vremenu od 08 do 20 sati izvode se sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u Raštelici). Na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori).

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: : M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-18 Semizovac-Vogošća, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Iz BIHAMK-a ističu kako na graničnim prelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.