REAKCIJE

OV Banovići: Za razliku od Vašeg ogledala, Safete Softiću, naše ogledalo je čisto

Ne zadovoljavamo lične interese kao dotični Safet Softić, koji samo cips ima u Banovićima, a sve ostalo je u Sarajevu, kazali su vijećnici

Softić: Moraju se pogledati u ogledalo. Arhiv

Piše: D. B. / Avaz.ba

28.9.2019

Nakon što je završena vanredna sjednica Općinskog vijeća Banovići, koja je prije svega održana zbog aktuelnih dešavanja u RMU Banovići, vijećnici su donijeli zaključak u kojem su, između ostalog, Safeta Softića (SDA) i Fadila Novalića (SDA) proglasili personama non grata. 

Ovakav zaključak je donesen zbog zaustavljanja projekta izgradnje termoelektrane u Banovićima i razvoja privrednog kolektiva RMU Banovići.  

Međutim, nakon ovakvih riječi vijećnika Općinskog vijeća Banovići oštro je reagirao i Safet Softić. 

- Nažalost, ljudi koji su pod pritiskom digli ruku za ovako monstruoznu odluku moraju se pogledati u ogledalo - kazao je za medije Softić. 

Općinski vijećnici Banovići su odgovorili Softiću kazavši da je prije svega ''njihovo ogledalo čisto''.

Mi, vijećnici, oštro osuđujemo ovakve navode, osudu, etiketiranje i stavljanje Vijeća u takav kontekst. Nikada nijednu odluku nismo donijeli pod pritiskom. Tu smo u ime i za narod, za dobrobit naroda i čitave lokalne zajednice. Ne zadovoljavamo lične interese kao dotični Safet Softić, koji samo cips ima u Banovićima, a sve ostalo je u Sarajevu. Nama samo nije jasno kako neko čiji korijeni potječu iz ovog rudarskog grada radi sve kako bi isti taj grad koji ga je i postavio tu gdje jeste uništio do temelja. Ovakvim istupom, optuživanjem Safet Softić dokazuje da mu ništa nije sveto i da nas, vijećnike, jednostavno rečeno, vrijeđa. Mi nismo monstrumi, jer monstrumi se ne bore za svoje, za čitavu lokalnu zajednicu, monstrumi se brinu samo za sebe, pa se sad pitamo ko je ovdje pod pritiskom monstruoznih radnji uništavanja jednog grada i rudnika koji hrani skoro pa čitavu općinu - kazali su vijećnici. 

Dodaju da traže od Safeta Softića da prestanete s javnim optužbama, vrijeđanjem i ovakvim istupom. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.