NSBIH

Huligani jučer napali novinare: Šta kažu iz Nogometnog saveza BiH

U NSBiH zabrinuti incidentom. Arhiv

Avaz Sport

28.9.2019

Nogometni savez Bosne i Hercegovine najoštrije je osudio napade i prijetnje koje su neidentificirana lica, koja se predstavljaju kao navijači, izvršila na novinare i urednike portala Radiosarajevo.ba, te na njihove porodice.

- Ovaj nemili događaj u kojem je ugrožen integritet novinara sve nas zabrinjava i upozorava na preduzimanje energičnih mjera kako se ovakvi incidenti više nikad ne bi desili. U tom kontekstu, NS/FS BiH očekuje od nadležnih bezbjedonosnih organa da što prije identifikuju i procesuiraju počinioce napada na novinare i urednike portala Radiosarajevo.ba - saopćeno je iz NSBiH.

Podsjetimo, redakcija portala Radiosarajevo.ba obavijestila je bosanskohercegovačku javnost da se sinoć dogodio napad grupe huligana, koji se predstavljaju kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala.

- Nakon što je redakcija Radiosarajevo.ba, a poslije profesionalne provjere, objavila da je jedan navijač Sarajeva dobio pet godina zatvora u Bjelorusiji, jer su mu tamošnji policajci pronašli 0,16 grama kokaina, redakcija i uredništvo portala Radio Sarajevo suočili su se nezapamćenim prijetnjama smrću njima osobno i članovima njihovih porodica - saopćili su sa ovog portala. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.