REAKCIJE

Učiteljica Pelidija nakon skandaloznih objava: Nisam htjela nikoga uvrijediti!

Svi screenshotovi koji sada kruže okolo su podmuklo i podlo izvučeni iz konteksta, kazala je ona

Dijana Pelidija. Facebook

Piše: I. K. / Avaz.ba

29.9.2019

Nakon fotografija koje kruže društvenim mrežama nastavnice Osnovne škole "Čengić-Vila 1" Dijane Pelidije sa šajkačom na glavi, na svom Facebook profilu oglasila se i sama Pelidija. 

Njen status prenosimo u cijelosti: 

- U svjetlu ogromne hajke i javnog linča koji trenutno doživljavam od strane raznih portala i Fejsbuk stranica, želim da se javno obratim i obrazložim sve ono što se piše protiv mene.

Svi screenshotovi koji sada kruže okolo su podmuklo i podlo izvučeni iz konteksta. Nikada u životu nisam pomislila ništa loše, ružno niti zlo nijednoj osobi, muslimanu, Bošnjaku ili bilo kome s kim sam ulazila u razgovore. I sama potičem iz bošnjačke porodice.

Moj stil komentarisanja je uvijek imao jedan jedini ton, a to je šala i neobavezne interne zafrkancije koje nisu nikada imale namjeru da uvrijede bilo koga. Možda su šale bile loše, ali moje namjere nisu.

Ovim putem želim da kažem kako ne podržavam nikakve nacionalističke ili fašističke ideologije te da oni koji me lično poznaju mogu to potvrditi.

Želim da se izvinim svima koji su se osjetili uvrijeđeno, ali opet naglašavam da moja namjera nikada i niti u jednom trenutku nije bila mrziteljska, zlobna, fašistička, nacionalistička ili tome slično.

Sve ono što ste vidjeli se potpuno nalazi izvan konteksta i ja se u potpunosti ograđujem od svih optužbi da sam "četnik", "srpski nacionalista", "mrzitelj muslimana", jer ja to nisam nikada bila niti ću biti.

Još jednom se izvinjavam svima koji su se uvrijedili - napisala je Pelidija na svom Facebook profilu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.