SAOPĆENJE

Reakcija A-SDA: Radeljaš neće biti imenovan za direktora Direkcije cesta BPK Goražde

Svako imenovanje na javne funkcije kandidata ispred stranke mora zadovoljiti uvjete u skladu s kadrovskim politikom i Statutom

Esed Radeljaš. Arhiv

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

29.9.2019

Nakon pisanja pojedinih medija da bi Esed Radeljaš, bivši ministar privrede BPK Goražde mogao već naredne sedmice preuzeti poziciju direktora Direkcije cesta ovog kantona, oglasili su se iz stranke A-SDA.

- Povodom objave u medijima da je Esed Radeljaš kadrovsko rješenje A-SDA koji bi trebao preuzeti funkciju direktora Direkcije cesta BPK Goražde želimo naglasiti da svako imenovanje na javne funkcije kandidata ispred A-SDA mora zadovoljiti uvjete u skladu s kadrovskim politikom i Statutom, te dobiti saglasnost kadrovske komisije koje imenuje Predsjedništvo A-SDA - saopćeno je iz ove stranke.

Naveli su i da nije razmatrano imenovanje radeljaša za ovu funkciju od strane Kadrovske politike, ne može biti razmatrano u konkretnom postupku imenovanja, te su odbacili mogućnost da se ovo desi. 

Podsjetimo, Radeljaš je dvije godine i dva mjeseca proveo u sarajevskom KPZ-u, a osuđen je na dvije godine zatvora. Presuda mu je izrečena po optužnici koja je Radeljaša teretila da je kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo zloupotrijebio novac iz kantonalnog budžeta u iznosu od 114.255 KM.

Krajem januara ove godine Kantonalni Sud u Sarajevu Radeljaša je oslobodio optužbi za zloupotrebe prilikom dodjele zemljišta u Općini Novi Grad, a optužbe su oslobođeni i općinski službenici Jasmina Horo i Jusuf Čaušević, te bivši načelnik Damir Hadžić.

Radeljaš je dobio i zabranu vršenja poziva te bilo kakvih aktivnosti u državnoj vlasti i upravi u trajanju od dvije godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.