REAKCIJA

Ministarstvo energije FBiH traži hitno rješenje za "Vitezit"

Tone opasne otpadne kiseline bit će bez nadzora, zaštitari napustili firmu

"Vitezit": Firma napuštena. Avaz

Piše: D.P. / Avaz.ba

30.9.2019

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić kazao je kako su u resornom ministarstvu ozbiljno shvatili problem napuštanja radnog mjesta zaštitara u kompaniji "Vitezit" i trenutno po hitnom postupku donose mjere kojima će situaciju dovesti pod kontrolu.

- Ne mogu još govoriti u kojem ćemo pravcu ići, mogu samo reći da rješenje moramo pronaći do kraja dana. Trenutno radimo i šaljemo akte na resorna ministarstva i odgovorne i u toku dana ćemo se usaglasiti - rekao je Džindić. 

Podsjećamo, kako smo danas i objavili, unutrašnja zaštitarska služba Poslovnog sistema "Vitezit" Vitez danas u 19 sati prestaje s radom te će tone opasne otpadne kiseline, koja moža dignuti uzrak pola Lašvanske doline ili napraviti pravi ekocid nizvodno od Viteza, ostati bez nadzora. 

Zbog činjenice da su u ovoj godini primili samo dvije plaće te da niko od nadležnih iz Federalne direkcije za namjensku industriju nije poslušao njihove višemjesečne apele, "Vitezitovi" zaštitari danas napuštaju radna mjesta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.