ČAROLIJA

U prizemlju najvećeg i najljepšeg tornja u regionu otvoren je "Dragon bar"

Zbog potpune popunjenosti kapaciteta objekta, u kojem radi više od hiljadu ljudi, očekivati je da će novootvoreni lokal imati izuzetnu posjećenost i dati novu turističko - ugostiteljsku dimenziju čuvenom "Avaz Twist Toweru"

Piše: Avaz.ba

30.9.2019

"Avaz Twist Tower" je, uz Baščaršiju, postao nezaobilazni detalj na turističkoj karti Sarajeva i cijele BiH - Avaz
Na usluzi gostima kako iz Sarajeva, BiH tako i svim turistima koji dolaze u glavni grad - Avaz
U "Avaz Twist Tower" čarolija se nastavlja - Avaz
"Avaz Twist Tower" je, uz Baščaršiju, postao nezaobilazni detalj na turističkoj karti Sarajeva i cijele BiH - Avaz
Široka i kvalitetna ponudom pića i hrane - Avaz

U "Avaz Twist Tower" čarolija se nastavlja. Na prizemlju najvećeg i najljepšeg tornja u regionu otvoren je "Dragon bar", koji će biti na usluzi gostima kako iz Sarajeva, BiH tako i svim turistima koji dolaze u glavni grad.

Zahvaljujući održanom kvalitetu, atmosferi i usluzi, novi ugostiteljski objekat u “Avaz Twist Toweru” će sigurno svojim ambijentom, ljubaznošću osoblja, širokom i kvalitetnom ponudom pića i hrane, privući nove goste koji će se, sigurno iznova vraćati u ambijent koji je jednostavno unikatan i neodoljiv.

Inače, "Avaz Twist Tower" je postao svojevrsni Ajfelov toranj Sarajevo. Stotine hiljada ljudi su bili na vidikovcu jedne od najvećih evropskih zgrada, koja je dobila najprestižnije svjetske nagrade za dizajn.

Zbog potpune popunjenosti kapaciteta objekta, u kojem radi više od hiljadu ljudi, očekivati je da će novootvoreni lokal imati izuzetnu posjećenost i dati novu turističko - ugostiteljsku dimenziju čuvenom "Avaz Twist Toweru".

"Avaz Twist Tower" je utemeljen na 30 metara ispod površine zemlje, a nosi 23.000 kubnih metara betona i tri miliona kilograma željeza. Unutar tornja instalirano je više od 10.000 sijaličnih mjesta. Fasada je montirana od više od 200.000 različitih dijelova, nevidljivih od atraktivnog stakla. 

Izgradnja ovakvog spektakularnog zdanja u srcu Sarajeva odraz je ustrajnog napora da se mijenja slika glavnog grada BiH, te da bude primjer i putokaz i drugim investitorima. Istovremeno, bh. arhitekte, statičari, odnosno, konstrukteri, kao i neposredni izvođači, na "Avaz Twist Toweru" su pokazali da nimalo ne zaostaju za kolegama čiji se rezultati mogu vidjeti u Njujorku, Singapuru, Kuala Lumpuru, Dubaiju,…

Kao takav, "Avaz Twist Tower" je, uz Baščaršiju, postao nezaobilazni detalj na turističkoj karti Sarajeva i cijele BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.