REAKCIJE

Igor Crnadak: Utvrdit će se da li postoji osnov za disciplinsku odgovornost državnog službenika

Izjave koje je ovaj državni službenik dao u televizijskom intervjuu, ne odražavaju stavove Ministarstva inozemnih poslova, kazao je Crnadak

Crnadak: Oštro osuđujem izjave. Arhiva

Piše: D. B. / Avaz.ba

1.10.2019

U medijima se sinoć pojavila informacija da je u Ministarstvo vanjskih poslova BiH jučer stigla protestna nota Ujedinjenih naroda zbog spornih izjava bivšeg ambasadora naše zemlje pri UN-u Ivice Dronjića u intervjuu za televiziju N1. Ovu informaciju sinoć je potvrdio i ministar Igor Crnadak.

On je u svom saopćenju jutros kazao da najoštrije osuđuje i u potpunosti odbacuje navode državnog službenika u Ministarstvu inozemnih poslova BiH Ivice Dronjića, koji je na uvredljiv i nipodaštavajući način govorio o zemlji iz koje dolazi rezidentna predstavnica. 

-  Izjave koje je ovaj državni službenik dao u televizijskom intervjuu, ne odražavaju stavove Ministarstva inozemnih poslova niti na bilo koji način mogu da se smatraju zvaničnim stavom BiH. Ivica Dronjić ugrozio je na ovaj način napore koje BiH kroz institucije na svim nivoima vlasti u BiH godinama ulaže u saradnju s ovom najvažnijom međunarodnom političkom organizacijom. Nadležne službe u MIP-u BiH utvrdit će da li postoji osnov za disciplinsku odgovornost državnog službenika Dronjića i djelovat će u skladu sa propisima - kazao je Crnadak. 

Dodaje da će MIP BiH do kraja dana uputiti zvaničan odgovor na protestnu notu Ujedinjenih naroda, u kojem će se i službeno ograditi od Dronjićevog nastupa.

- Brzim odgovorom na protestnu notu ukazat ćemo da ovakav neodgovoran potez jednog državnog službenika ne smije da bude prepreka daljnjoj saradnji BiH s UN-om u raznim oblastima te da se nadamo da neće usporiti provođenje brojnih višemilionskih projekata u BiH - istaknuo je Crnadak. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.