PROGNOZE

Temperatura pada za 10 stepeni: U ovoj sedmici očekuje se i snijeg, a oktobar će biti hladniji nego prošle godine

Na jugu naše zemlje puhat će mjestimično jaka bura tako da ni tamo neće biti posve prijatno

Očekuju se obilnije padavine. Ilustracija

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

1.10.2019

Prema najavama meteorologa, ove sedmice očekuje nas temperaturni rolerkoster. Usred sedmice doći će do naglog zahlađenja, kad će temperature pasti i više od 10 stepeni, uz kišu i pljuskove, a na nekim planinama u BiH očekuje se i snijeg.

Meteorolog amater Nedim Sladić rekao je za "Avaz" da će se vrijeme pogoršati već od srijede, prema sredini dana. Naoblačenje koje će uslijediti sa sjeverozapada, zahvatit će i našu zemlju.

- Dolazi do pada temperature zraka, a na najvišim planinama može doći do prve pojave snijega. To već možemo očekivati u četvrtak. Na jugu naše zemlje puhat će mjestimično jaka bura tako da ni tamo neće biti posve prijatno - ustvrdio je Sladić.

Obilnija kiša očekuje se na zapadu, jugozapadu i sjeverozapadnim područjima naše zemlje.

Najviše dnevne temperature u BiH će biti do 10 stepeni, na jugu oko 15, a postepena stabilizacija vremenskih prilika očekuje se od petka.

Prema Sladićevim riječima, očekuje nas hladniji oktobar od prošle godine.

- Naročito nas ta hladnija epizoda očekuje u prvoj polovini mjeseca, kad će biti i više padavina. Nakon toga, trebalo bi očekivati temperature koje su u prosječnim vrijednostima - kazao je Sladić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.