IZ BIH

Poruka reisa Kavazovića: Ne govorite ono što ne radite

Naše procedure, naši programi i naše aktivnosti trebaju odražavati te islamske vrijednosti po kojima želimo biti prepoznatljivi u društvu, poručio je Kavazović

Husein ef. Kavazović. IZ BiH

Piše: I. K. / Avaz.ba

1.10.2019

Islamska zajednica, odnosno oni koji je predstavljaju, ali i svi oni koji joj pripadaju, trebaju težiti da budu dosljedni vrijednostima koje zagovaraju, izjavio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović za "Preporod" na pitanje o kandidaturi za drugi mandat na poziciji reisu-l-uleme. 

Ukoliko zajednica bude dosljedna u promociji dobra i suprotstavljanju zlu, ona će zasigurno biti ne samo učesnik nego i promotor kvalitativnih promjena u društvu. Osnovni kur'anski postulat je da se "ne govori ono što se ne radi" - kazao je Kavazović. 

Zato je, kako tvrdi, neophodno raditi na tome da zajednica, prije svega u svom radu, primijeni vrijednosti koje zagovara u društvu, od solidarnosti, brige o slabijima, transparentnosti i otvorenosti. 

- Naše procedure, naši programi i naše aktivnosti trebaju odražavati te islamske vrijednosti po kojima želimo biti prepoznatljivi u društvu - poručio je Kavazović. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.