SAOPĆENJE

KO SDA odgovara Konakoviću: Kriminal je sređivati 500.000 bez javnog poziva za poznanike

Nastavljaju se teške riječi. Avaz

Avaz.ba

1.10.2019

Kantonalni odbor SDA s gnušanjem odbacuje histerične napade predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića i osuđuje uvrede upućene prema zastupnicima SDA. 

- Zastupnici SDA govore u ime 50.000 građana Kantona Sarajevo i niko im ne može uskraćivati pravo govora, a posebno ne Konaković kroz zloupotrebu govornice. To predstavlja vrijeđanje izborne volje građana, koja je mnogo veća od podrške koju ima Konaković i NiP - navodi se u saopćenju 

Istaknuto je da "povodom Konakovićevih uvreda i optužbi prema zastupnicima SDA za «kriminal", SDA poziva predsjedavajućeg Skupštine KS neka prvo pogleda u ogledalo prije nego što počne potvarati i klevetati bilo koga.

- Nijedan od zastupnika SDA ne tepa kriminalcima kao mangupima, kako to radi Konakvić. Nijedan od zastupnika SDA nije vršio pritisak na ministre u Vladi KS da nezakonito dijele njegovim prijateljima 500.000 KM novca za fiktivne projekte, u oblasti obrazovanja. Nijedan od zastupnika SDA nema u vlasništvu stanove, poslovne prostore, zemljišta u milionskom iznosu poput Konakovića - navedeno je u saopćenju.

KO SDA ističe da je "Elmedin Konaković na jako dobar način uvjerio građane KS u svoju prevrtljivost i nestabilnost, mijenjajući svako malo političke stavove i mišljenje o ljudima, idući iz krajnosti u krajnost". 

-  Riječ je o licu koje, izdajući se za novo lice, dobrano pokazalo sklonost ka kršenju zakona i pronevjeri budžetskog novca. Takvi su uvijek završavali na smetljištu historije, i tako će biti i sa histeričnim predsjedavajućim SKS - zaključuje se u saopćenju.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.