AUDIORAZGOVOR

Salić za "Avaz": Novi detalji dešavanja u Zavodu Pazarić

Uposlenici se osjećaju sigurnije, svjesni su da ih država nije zaboravila

Piše: S. Šabić/ Avaz.ba

1.10.2019

Nakon odluke Parlamenta FBiH i Vlade Federacije BiH da se u Zavod „Pazarić“ pošalju Federalna uprava policije, Federalna finansijska policija, Porezna uprava FBiH i građevinski inspektor, situacija u ovoj instituciji je mnogo bolja, kazao je u telefonskom razgovoru za "Avaz" direktor ove ustanove Redžep Salić.

- Uposlenici se osjećaju sigurnije, svjesni su da ih država nije zaboravila, dok, naravno, stari dio menadžmenta svako iz svog domena strahuje za ono za šta može biti prozvan. Ta njihova nesigurnost odražava se na rad ljudi, pokušavaju da donesu neke brze odluke zbog kojih radnici trpe u poslu. Ovih dana imamo odluku Upravnog odbora Zavoda u Pazariću, gdje nam nije odobreno da osiguramo vozila za potrebe štićenika. To se direktno odražava na život i zdravlje naših štićenika, jer našem Zavodu, očigledno, ne žele dobre nego se bave samim sobom - kazao je Salić.

On je još kazao kako, prema Pravilniku o radu u Zavodu, direktor ima pravo donijeti odluku koja je suprotna odluci Upravnog odbora, ako pravni tim ukaže na to. 

- U konsultaciji sa svojim pravnim timom, donio sam odluku da neću više isplaćivati enormno visoke naknade članovima Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda, a predložio sam nadležnom ministarstvu da to isključivo bude naknada u visini od 300 KM po članu, a predsjednicima 20 posto više od toga. Dužan sam zaštititi imovinu Zavoda, u ovom slučaju Upravni i Nadzorni odbor otimaju pare od štićenika i od Zavoda - dodao je Salić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.