NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Historijsko srebro za Amela Tuku i BiH

Fata Orlović, bosanska heroina, nakon presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu da ilegalno u njenoj avliji sagrađena crkva bude uklonjena, ugostila je "Avazovog" reportera u svojoj kući u Konjević-Polju

Avaz.ba

2.10.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 2. oktobar 2019.. Avaz

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u današnjem printanom izdanju donosi priču s Fatom Orlović, bosanskom heroinom, koja je sa suzama radosnicama zbog presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu da ilegalno u njenoj avliji sagrađena crkva bude uklonjena, ugostila "Avazovog" reportera u svojoj kući u Konjević-Polju.

O istoj temi piše i Almasa Hadžić u komentaru dana.

Pročitajte i skandalozne podatke o aviokompaniji "FlyBosnia", koja duguje milion maraka za aviousluge.

Uradili smo i analizu kandidata za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića i Muamera Zukorlića. Saznajte zašto Kavazović, a ne Zukorlić.

Ličnost dana je Nedim Tabaković Čuka, saznajte zašto.

Jučer su u Sudu BiH saslušana nova dva svjedoka Tužilaštva u aferi “Nestali novac”, u slučaju u kojem Tužilaštvo BiH tereti suspendiranog državnog tužioca Božu Mihajlovića za nesavjestan rad u službi. Pročitajte šta su rekli.

Pročitajte i naše istraživanje o lijekovima, koje su građani koristili protiv žgaravice, želučane kiseline, bolova u želucu, a koji su povučeni s tržišta, jer izazivaju rak.

"Dnevni avaz“, najutjecajniji i najčitaniji bosanskohercegovački list, danas obilježava 24. rođendan. Povodom toga, Urednički kolegij, kao i svake godine do sada, dodijelo je na svečanoj sjednici priznanja najboljim urednicima i novinarima. Saznajte ko su oni.

Podignuta optužnica protiv Nenada Suzića, univerzitetskog profesora koji je zlostavljao 14-godišnju djevojčicu. Na stranicama Crne hronike pročitajte više o tome, kao i o osuđeniku Aliji Hrustiću, koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva supruge Azre Hrustić i njenog ljubavnika Envera Halilagića te šta je njegova odbrana zatražila od Vrhovnog suda RS.

Ekipa rubrike Jet set donosi ekskluzivnu ispovijest Elvire Deak, majke Dražena Ričla, frontmena i osnivača "Crvene jabuke" koji je umro prije 33 godine.

Na sportskim stranicama pročitajte analizu o tome jesu li Vedad Ibišević, Haris Medunjanin i Senad Lulić potrebni bh. reprezentaciji te šta o tome imaju reći Faruk Hadžibegić, Mišo Smajlović i Vlatko Glavaš. Tu su i teme o derbiju osmine finala Kupa BiH te o Džananu Musi, kojeg očekuje druga sezona u NBA ligi.

Amel Tuka sinoć je postao drugi najbrži čovjek na svijetu na 800 metara. Pročitajte sve o historijskom uspjehu atletičara, ali i BiH, te ko je Tuki sve čestitao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.