NAJAVA Predložen obiman dnevni red

Sjednica Doma naroda 4. oktobra, a Predstavničkog doma iduće sedmice

Informacija o odluci o poskupljenju plina i izvještaj o izvršenju programa prošlogodišnjeg rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH također su na dnevnom redu ove sjednice

Fena
02.10.2019 14:54

Ove i naredne sedmice zasjedat će oba doma Federalnog parlamenta

Foto: Arhiva

Ove i naredne sedmice zasjedat će oba doma Federalnog parlamenta, prvo Dom naroda u petak, 4. oktobra, a Predstavnički dom iduće srijede, 9. oktobra.

Obiman dnevni red predložen je Domu naroda, neki zakoni po hitnom i skraćenom postupku, a ostali u redovnoj proceduri. 

Hitni postupak najavljen je za Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, a skraćeni za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

U redovnoj proceduri su Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima te nacrti nekoliko zakonskih akata - o zaštiti zraka, o vodama, o poticaju razvoja male privrede, podršci porodicama s djecom, o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova.

U najavljenom dnevnom redu su, također, odluka o prihvatanju zaduženja po okvirnom sporazumu o zajmu između Razvojne banke Vijeća Evrope i Bosne i Hercegovine za realizaciju projekta gradnje regionalnog vodovoda "Plava voda" u Travniku te izvještaji o prošlogodišnjem poslovanju ili o realizaciji finansijskih planova nekoliko federalnih zavoda, agencija i fondova.

Predstavnički dom će 9. oktobra, prema zvaničnoj najavi, nastaviti nedavno prekinutu petu redovnu sjednicu, a po završetku, započeti šestu, u čijem su predloženom dnevnom redu Prijedlog zakona o doprinosima, Prijedlog zakona o porezu na dohodak, Prijedlog zakona o računovodstvu i reviziji u Federaciji BiH i Prijedlog zakona o Registru finansijskih izvještaja.

U preostalom dnevnom redu pete sjednice su rasprava i odlučivanje o strategiji zapošljavanja u FBiH, zatim o programu prestrukturiranja energetskog sektora te o izvještajima o prošlogodišnjem radu Federalne vlade i izvršenju budžeta FBiH za 2018. godinu.

Informacija o odluci o poskupljenju plina i izvještaj o izvršenju programa prošlogodišnjeg rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH također su na dnevnom redu ove sjednice.

Komentari

NA VRH