NAJAVA Na sutrašnjoj sjednici bit će razmatrano još nekoliko dokumenata

Vijeće ministara o privremenom finansiranju institucija do kraja godine

Sjednica Vijeća ministara zakazana za sutra

Avaz.ba / Fena
02.10.2019 21:31

Vijeće ministara BiH

Foto: Avaz

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine pripremilo je nekoliko dokumenata koji se odnose na stanje u oblasti migracija, a koje bi trebalo razmatrati Vijeće ministara BiH na sjednici zakazanoj za sutra.

Među dokumentima su sveobuhvatni Plan mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom te informacija o stanju u oblasti migracija, kao i Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

Pred ministrima je ponovo Prijedlog odluke o tromjesečnom privremenom finansiranju institucija i međunarodnih obaveza BiH od 1. oktobra do 31. decembra 2019. godine s obzirom na to da ovogodišnji budžet nije usvojen u Državnom parlamentu.

Ministri bi trebali razmotriti Nacrt sporazuma između švicarske vlade i Vijeća ministara u vezi s odobravanjem finansijskog doprinosa (donacija) za projekt "Prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci".

Ministarstvo finansija i trezora pripremilo je i na razmatranje Vijeću ministara dostavilo Nacrt ugovora o zajmu (GrCF2 W2 - Projekt javnog prijevoza Sarajevo) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Među nekoliko međunarodnih sporazuma o kojima bi se Vijeće ministara sutra trebalo izjasniti je i Nacrt odluke o ratifikaciji Protokola o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Srbije.

Prijedlog odluke o imenovanju Komisije za kupovinu objekta za smještaj diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u Podgorici te Informacija o radu Zajedničkog komiteta za raspodjelu diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ također su na dnevnom redu sjednice.

Komentari

NA VRH