NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Drama zbog plina

Avaz.ba

3.10.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 3. oktobar 2019.. Avaz

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u današnjem printanom izdanju objavljuje: 

Nakon što je najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka postigao svjetski uspjeh osvojivši srebrenu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je njegovo rodno Modrinje kod Kaknja.

Komentar dana pisao je naš urednik Mladen Dakić, koji se osvrnuo na problem sa plinom.

Pročitajte sve o detaljima sastanka u zgradi Vlade FBiH nakon jučerašnje obustave transporta plina prema FBiH. Kakvi su bili pregovori i kakvo je rješenje postignuto.

Pročitajte intervju s Bogićem Bogićevićem, nekadašnjim članom Predsjedništva SFRJ. Naš novinar razgovarao je s Bogićevićem u Aleji mladosti na Slanoj Banji, gdje je on došao da oda počast djeci Tuzle ubijenoj 25. maja 1995. godine u masakru koji je počinila Vojska Republike Srpske.

I u ovom broju „Avaza“ imamo našu ličnost dana. Saznajte ko je sa pravom ponio ovu titulu.

Na stranicama Globusa bavili smo se hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, koja je ozvaničila svoju kandidaturu za drugi predsjednički mandat. Pisali smo i o krizi u Hong Kongu i mnogim drugim aktuelnim političkim dešavanjima u svijetu.

Istraživali smo hoće li Bosna i Hercegovina imati popis stanovništva 2021. godine.

Pročitajte u kakvim se uvjetima nalaze migranti u Tuzli, koji iz Srbije preko Zvornika stižu u grad soli.

Na stranicama Mozaika pročitajte priču o Kinezu koji je na putu oko svijeta svratio i u Bosnu i Hercegovinu. Festival MESS dodijelio je priznanje Jasni Diklić i Fondaciji "Heinrich Boell".

Donosimo vam i ispovijest 38-godišnjeg ovisnika iz Bugojna, koji je za “Avaz” govorio o trnovitom putu.

Prisustvovali smo svečanom otvorenju Odjeljenja pedijatrije u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu. Od ponedjeljka se spremaju masovni protesti zdravstvenih radnika. Pročitajte šta je poručio Edo Selimić, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu KS.

Na stranicama Crne hronike čitajte: Rasimu Demiroviću produžen pritvor: Tužilaštvo ima dokaz da se pokušalo utjecati na svjedoke. Fudbalski sudija Hajrudin Fazlić napadnut nakon utakmice u Oštroj Luci kod Orašja.

Jet-set donosi emotivnu ispovijest Ajke Kolaković-Čaušević, majke Donne Ares.

Na stranicama Sporta Liga prvaka: Noć zanimljivih brojki u elitnom evropskom klupskom takmičenju. Donosimo analizu šta povratak Elvira Baljića, velikana bh. sporta, znači za naš fudbal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.