STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, oprez: Saobraćaj u BiH se odvija po mokrom kolovozu, povećana opasnost od odrona

Mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti

Saobraća se po mokrom kolovozu. Avaz

Sl. M. / Avaz.ba

3.10.2019

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još pada, jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. Na pojedinim dionicama voda se zadržava na kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. 

Mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti, posebno na dionicama u višim predjelima.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 4:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima, izdvajamo autoput A-1 Podlugovi - Sarajevo zapad - Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Olovo - Kladanj - Stupari, M-1.8 Srebrenik - Orašje, M-5 Vitez - Kaonik, M-18 Semizovac - Vogošća, M-5 Lanište - Ključ i M-5 Jezero- Jajce.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prijelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog sigurnosnih razloga, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta Graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.