SARAJEVO

Vlada FBiH Amela Tuku nagradila sa 15.000 KM

Pred članovima Vlade je i izvještaj Federalnog zavoda za agropedologiju o rezultatima analize mulja sa Postrojenja otpadnih voda u Mostaru

Avaz.ba

3.10.2019

Sa sjednice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Vlada Federacije BiH će na današnjoj sjednici, koja je počela u Sarajevu, razmatrati Prednacrt zakona o građevinskom zemljištu u FBiH, koji uređuje način korištenja i upravljanja zemljištem u gradovima i naseljima urbanog karaktera i drugim područjima predviđenim za gradnju, kao i naknade koje se plaćaju prilikom gradnje građevina.

Razlozi zbog kojih je na dnevni red današnje sjednice uvršten Nacrt zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju su deregulacija i liberalizacija cijena obaveznog osiguranja od odgovornosti za vozila radi očuvanja stabilnosti i neometanog funkcioniranja sektora osiguranja.  

Federalna vlada izjasnit će se o prijedlozima tri uredbe: o izradi strateških dokumenata, o evaluaciji strateških dokumenata te o trogodišnjem i godišnjem planiranju rada, monitoringu i izvještavanju u FBiH.

Pred članovima Vlade je i izvještaj Federalnog zavoda za agropedologiju o rezultatima analize mulja sa Postrojenja otpadnih voda u Mostaru.

Vlada će se izjasniti o inicijativi da za projekt zamjene sistema upravljanja i turbinske regulacije u CHE Čapljina budu osigurana kreditna sredstva kod KfW Frankfurt na Majni u iznosu do 15 miliona eura.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pripremilo je za današnju sjednicu informaciju o realizaciji Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2019. godinu.

Vlada je iz tekuće rezerve izdvojila 15.000 KM na ime nagrade Amelu Tuki za osvojenu srebrenu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.