ZIMA

Ljevnaić predložio kandidaturu tri bh. planine za Evropa kup u skijanju

Organizacija Evropa kupa bila bi kruna dobrog rada na ovoj planini i potvrda uspjeha kako Jahorine tako i cijele Bosne i Hercegovine

Ljevnaić: Imamo iskustva u organizaciji takmičenja. Fena

Fena

3.10.2019

Generalni direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić, zajedno s upravom tog centra, sastao se s predstavnicima Međunarodne skijaške federacije u Cirihu. Na sastanku se razgovaralo o kandidaturi za Evropa kup, a Ljevnaić je naglasio da bh. planine Jahorina, Bjelašnica i Ravna planina trebaju zajedno aplicirati za ovo takmičenje.

- Imamo iskustva u organizaciji takmičenja, jedan od primjera je i EYOF. Također, imamo i sve uslove, od skijaške infrastrukture, novih i homologovanih staza, sistema za osnježavanje, veliki grad Sarajevo i aerodrom na samo 28 kilometara udaljenosti, bolnicu, heliodrom i sve ostalo što je neophodno za organizaciju jednog ovako prestižnog takmičenja. Potrebno je da sve tri planine, Jahorina, Bjelašnica i Ravna planina, apliciraju zajedno te da oformimo jedan tim koji će nas predstavljati - rekao je Ljevnaić.

Ističe da bi zajednički rad i organizacija Evropa kupa svima mnogo donijeli te da bi ovo bio samo jedan korak bliže ka dovođenju Svjetskog kupa, što je krajnji cilj.

- Evropa kup najbolji je put za popularizaciju skijanja kao sporta i za stvaranje što više novih i mladih skijaša, što je svakako prioritet svih nas koji smo u ovom poslu - zaključio je.

Na sastanku se razgovaralo i o novim investicijama na Jahorini kojima je ova planina dobila mnogo, a sada je sigurno da kvalitetom svoje ponude može parirati najbolje uređenim evropskim skijaškim destinacijama.

Organizacija Evropa kupa bila bi kruna dobrog rada na ovoj planini i potvrda uspjeha kako Jahorine tako i cijele Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.