NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Medeni mjesec u kampu ISIL-a

Avaz.ba

4.10.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 4. oktobar 2019.. Avaz

U današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“ donosimo ekskluzivnu ispovijest Zvorničanke koja je završila u Siriji. Pročitajte kako je došla u Siriju, šta kažu njeni roditelji, a šta advokat. 

Na današnji dan prije deset godine, 4. oktobra 2009., u masovnim neredima prije utakmice Široki Brijeg - Sarajevo oko stadiona Pecara ubijen je navijač kluba s Koševa Vedran Puljić (24). Ko krije Puljićevog ubicu!?

Slobodno mogu reći da je sastanak u vezi sa plinom koji je u srijedu održan u zgradi Vlade FBiH, bio borba za državu, kazao je na početku razgovora za „Avaz“ Jasmin Salkić, direktor „BH-Gasa“. U intervjuu nam je otkrio šta se to, ustvari, dešavalo na sastanku i koja je uloga Evropske komisije.

Vlada FBiH odbila je inicijativu da studenti rade 20 sati sedmično te da dobiju i pravo na radni odnos. Šta sve o tome misli Vesko Drljača, federalni ministar rada i socijalne politike, donosimo u današnjem printanom izdanju.

Nevjerovatnu priču donosimo iz Bosanskog Grahova. Pročitajte zašto su nam mještani rekli: "Kako neće biti pusto kad nema ko djecu rađati!"

Potvrđena je optužnica Okružnog javnog tužilaštva. Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Spasoja Vidakovića i Koje Nikolića, obojica sa područja općine Lopare.

Zeničanin Armin Zilić (23) već tri godine šlepa vozila nakon teških saobraćajnih nesreća. Kako nam je ispričao, nagledao se velikih tragedija, a mjesečno je imao i do 200 intervencija, a u današnjem "Avazu" pročitajte koja mu je bila najteža.

Severina Kojić (47) ponovo je podigla kredit, ovog puta u iznosu od 70.000 eura, koje planira uložiti u turneju, tvrdi srbijanski „Kurir“. Ovo je već drugi put u manje od godinu kako se pjevačica obraća banci, od koje je već pozajmila 100.000 eura da bi platila album. Otkrivamo šta je sve založila, koliko još novca treba otplatiti i na koji način.

Na stranicama Sporta donosimo intervju s Vedadom Ibiševićem. On je često spominjan kao neko ko je i dalje trebao ostati dio reprezentacije, a za naš list je upravo o ovome otvorio dušu.

Nakon posljednjih nemilih scena na Pecari, tokom utakmice osmine finala Kupa BiH Široki Brijeg - Sarajevo 3:2 - od vrijeđanja gostujućih igrača i navijača na nacionalnoj osnovi i veličanja ratnih zločinaca iz Drugog svjetskog rata, do gađanja igrača Sarajeva bakljama, flašama i drugim tvrdim predmetima, do dvadesetominutnog prekida utakmice - ljubitelji fudbala u BiH sa pravom se pitaju: "Ima li uopće smisla igrati na Pecari!?"

Danas poklanjamo naš revijalni prilog "TV Extra".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.