NAJAVE

AMUS bira novo rukovodstvo: Bit će onako kako autori kažu

Skupština AMUS-a. AMUS

Sl. M. / Avaz.ba

4.10.2019

Asocijacija kompozitora - muzičkih stvaralaca (AMUS) održat će 23. oktobra sjednicu SkupštineSjednica Skupštine bi, ujedno, trebala biti i izborna, a članovi će imati priliku birati cjelokupno rukovodstvo AMUS-a. 

Institut za intelektualno vlasništvo BiH uvjetno je oduzeo dozvolu AMUS-u za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja prava autora muzičkih djela na period od 12 mjeseci.

- Asocijacija kompozitora - muzičkih stvaralaca nastavlja djelovanje u skladu sa Zakonom o kolektivnom ostvarivanju autorskog i srodnih prava i čini napore da se ispune zahtjevi Instituta, među kojima je i održavanje sjednice Skupštine AMUS-a s dovoljnim brojem prisutnih članova i usvajanjem dokumenata. Dozvola i opstanak AMUS-a mora biti iznad svih ličnih interesa, neslaganja i privatnih zamjerki prema drugim članovima, organima ili samom AMUS-u kao organizaciji - saopćeno je iz Asocijacije.   

Nakon brojnih, intenzivnih i upornih pokušaja izvana i iznutra da se utječe na rad i ugrozi opstanak AMUS-a, sada je, kao nikad prije, vrijeme da se pokaže jedinstvo autora. 

- Asocijacija kompozitora - muzičkih stvaralaca je Udruženje autora, muzičkih stvaralaca i bit će onako kako autori kažu - navode iz AMUS-a. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.