EMOTIVAN GOVOR Svjetski viceprvak dočekan u Zenici

Amel Tuka u suzama: Ostanite ponosni, ne zaboravite svoju vjeru, porijeklo i tradiciju

Avaz.ba
04.10.2019 20:34

Zenica: Tuka u suzama

Foto: D. Jurišić

Amel Tuka večeras je spektakularno dočekan na Kamberovića polju pred nekoliko hiljada građana iz cijele BiH. Svjetski viceprvak obratio se navijačima, a u emotivnom govoru nije mogao sakriti ni suze.

- Šta da vam kažem, prije svega velika hvala što ste izdvojili svoje vrijeme i što ste mi priredili ovaj nevjerovatan doček. To vam je od srca hvala i vi ste moji! Drago mi je što je večeras moj trener sa mnom i pozdravite ga i on je najzaslužniji za moj uspjeh - kazao je na početku svog obraćanja Tuka. 

Potom je pustio suze radosnice. 

- Mnogo toga imam da vam kažem. Ovdje sam prije četiri godine stajao ovdje i tada smo slavili prvu medalju. Sada smo se popeli na stepenicu više i izuzetno sam ponosan i moje prve misli kada sam prošao kroz cilj je bilo upravo ovo, da podijelim s vama ovu radost, jer koja bi svrha svega ovoga bilo da ne mogu sa vama sve podijeliti. 

Ja svoj narod stvarno volim u srcu i svoju BiH. Ostanite ponosni, ne zaboravite svoju vjeru, porijeklo i tradiciju - rekao je Tuka u emotivnom govoru. 

On je istakao da je porodica stub svega i da mu je ona dala dodatnu snagu.

- Njima  najviše zahvaljujem. Osim mog trenera, okupili smo i cijeli jedan profesionalni tim. U tim teškim trenucima u proteklim godinama uvijek sam imao podršku svojih sponzora kao što su "HIFA Petrol" i "BH Telecom". Svima njima zahvaljujem. Dobre priče nastavljamo, ali bez vas, navijača, nije to to - poručio je Tuka.

Komentari

NA VRH