IMENOVANJA Završena sjednica Glavnog odbora stranke

Genjac ponovo sekretar SDA, izabrani i članovi Predsjedništva

Ukupno su s područja RS-a izabrana četiri člana Predsjedništva

S. Š. / Avaz.ba
05.10.2019 15:08

Završena je sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA).

Za generalnog sekretara stranke je imenovan Halid Genjac. On nije imao protukandidata već je izabran također aklamacijom

Također,  članovi Glavnog odbora SDA birali su danas Predsjedništvo stranke s dvije liste. Na prvoj su se nalazili kandidati koji su u Predsjedništvo birani po broju glasova, dok je druga lista izglasavana aklamacijom.

Na prvoj listi izabrano je ukupno devet članova Predsjedništva SDA, a to su: Aljoša Čampara (62 glasa), Denijal Tulumović (61 glas), Senad Bratić (53 glasa), Ramiz Salkić (53 glasa), Osman Ćatić (47 glasova), Sedad Dedić (43 glasa), Nermin Mandra (43 glasa), Dževad Mahmutović (38 glasova). Kao deveti član s prve liste izabran je i Elvir Hadžiomerović sa 33 glasa bez obzira što su tri kandidata dobila više glasova, ali je on izabran jer dolazi s područja RS-a.

Ukupno su s područja RS-a izabrana četiri člana Predsjedništva.

U Predsjedništvo SDA nije ušao Semir Efendić, koji je dobio 33 glasa, a na prošlogodišnjim općim izborima za Skupštinu Kantona Sarajevo bio je nosilac liste i osvojio više od 30.000 glasova.

Istovremeno, s druge liste, koju je predložio Bakir Izetbegović u Predsjedništvo SDA ušli su aklamacijom Glavnog odbora Čedomir Lukić, Ivica Šarić, Sanjin Kodrić, Admir Mulaosmanović, Emir Hadžihafizbegović, Haris Zahiragić, Alma Čolo i Fadil Novalić.

Tagovi

SDA Glavni odbor

Komentari

NA VRH