SUSRETI

Održan još jedan sastanak probosanske koalicije za Srebrenicu

S današnjeg sastanka u Srebrenici. Avaz

E. Trako

6.10.2019

U Srebrenici je danas održan jedan u nizu sastanaka probosanske koalicije, čiji je domaćin ovog puta bio SBB. 

Koalicija radi na okrupnjavanju probosanskih snaga, tako da su današnjem sastanku prisustvovali i predstavnici PDA. Također je objavljen razgovor s pojedinim odbornicima, kao i drugim pojedincima koji mogu doprinijeti jačanju zajedništva u  Srebrenici. Također, na sastanku je predočena platforma koju bi potpisali predsjednici političkih subjekata.

Srebrenica, kazao je potpredsjednik SBB-a Admir Čavka, ne smije biti poligon za potrošene ideje i deklarativnu podršku povratnicima. Suviše je onih koji su, dodao je on, profitirali na Srebrenici, ali daljnje jeftino skupljanje političkih poena neće biti moguće.

- Većina probosanskih stranaka već radi na stvaranju infrastrukture koja će osigurati promjene u Srebrenici. Želimo jednog kandidata za načelnika Srebrenice, kao i zajedničku listu koja će vratiti dostojanstvo povratnicima - rekao je Čavka i dodao:

- Savez za bolju budućnost, s predsjednikom Fahrudinom Radončićem na čelu, do sada je uvijek podržavao probosanska okupljanja u Srebrenici i to ćemo zasigurno uraditi i ovaj put bez ikakvog uslovljavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.