MOSTAR

Dodik se nasmijao najavama Izetbegovića da će biti formirana vlast: Bakir to kaže?

M. Sm. / Avaz.ba

6.10.2019

Dodik u Mostaru. Avaz

Aleksa Šantić je čovjek koji je volio i pjevao o ljubavi, volio mir, bio patriota, poštovao komšije i u tom pogledu zaslužio je odnos koji ovdje u BiH imaju svi narodi prema njemu, kao i da obilježavamo njegovo djelo i njegov život, i to upravo na ovom mjestu, i vjerujemo da ćemo ovaj Saborni hram završiti krajem iduće godine onako kako smo planirali, kazao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uoči otvaranja Šantićevih večeri poezije.

Upitan da prokomentira to što je Predsjedništvo DNS-a donijelo odluku o prestanku koaliranja sa SNSD-om, Dodik je kazao da to nije tačno.

Na pitanje kako komentira izjavu Bakira Izetbegovića da će vlast biti uspostavljena za mjesec, Dodik se nasmijao pa upitao: "Bakir to kaže?" 

- Zamislite kakva je to ozbiljnost kad on jučer dolazi na sastanak na kojem kaže da on vjeruje da će se normalizirati odnos, a ima samo jedan zahtjev, a to je da Hrvati odustanu od promjene Izbornog zakona. Kakva je to ozbiljna stvar? Pa jedina suštinska stvar koju traže Hrvati je to. Ja i moja politička grupacija ničim nismo uslovili formiranje vlasti, bili smo spremni da to učinimo odmah vis-a-vis dobrih kretanja prema Evropskoj uniji i to je, naravno, izgubljeno. 

I ovo neko mrcvarenje, prvo smo imali oko onog perioda kad je Bakir pokušao okupiti muslimane oko sebe, tada ni Komšić nije bio s njim, nije ni Radončić, a onda je nekako uspio da to uradi i onda su počeli postavljati zahtjeve, tako da je izlišno razgovarati o bilo čemu. Jer, ako napravite neki sporazum za 30 dana da formirate vlast i od toga ništa, čujem da je rekao negdje kako očekuje da će se realizovati sporazum u kojem piše da će se realizovati za 30 dana. Kako? On zabavlja ovu javnost - kazao je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.