AKCIJA

Građani Breze zajedno s načelnikom Munibom Zaimovićem očistili izletišta Hrasno i Makve

Prisustvovalo oko 30-tak aktivista

Forumu mladih su se pridružili i članovi KUD-a “Breza”, Lovačko društvo “Breza”, te građani cijele općine. Visoko.co.ba

Avaz.ba

7.10.2019

U organizaciji Foruma mladih Saveza za bolju budućnost BiH Breza pokrenuta je akcija čišćenja brezanskih izletišta Hrasno i Makve. Aktivisti su pokrenuli tu akciju u nastojanju razvijanja što veće svijesti građana o važnosti zaštite okoliša, ali i o uljepšavanju prirodnih ljepota Breze.

Forumu mladih su se pridružili i članovi KUD-a “Breza”, Lovačko društvo “Breza”, te građani cijele općine. U ovoj akciji je učestvovao i načelnik općine Munib Zaimović.

- Moramo čuvati našu životnu sredinu, moramo brinuti o njoj, a mislim da primjer građanima moraju prvo dati ljudi na vlasti. Zaista mi je bila čast biti dio ovog projekta i moramo nastaviti sa ovakvim aktivnostima, jer zemlje u tranziciji se suočavaju s problemima zaštite okoliša, a BiH je jedna od njih. Uvijek ću podržati ovakve ideje, uvijek ću podržati mlade ljude, a pozivam i građane da to urade - rekao je Zaimović.

Iz Foruma mladih SBB-a Breza rekli su da je jedan od najvećih problema općine Breza odlaganje otpada, ali i nerazvijena svijest o zaštiti okoliša.

- Ako postoji ijedna stvar koju nam sociologija nudi, to je duboka svijest o odgovornosti čovjeka za uvjete u kojima živi, kao i za institucije koje sam stvara, a naročito o održavanju realističkog i optimističkog pristupa svojoj budućnosti. Kakav je čovjek koji ne nastoji učiniti svijet boljim - poručili su mladi iz Foruma.

Aktivisti su pozvali građane da otpad odlažu u kante za smeće i rade na poboljšanju uvjeta u kojim živimo. Akciji je prisustvovalo oko tridesetak aktivista.

Forumu mladih su se pridružili i članovi KUD “Breza”, Lovačko društvo “Breza”, te građani cijele općine - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.