BANJA LUKA Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda

Dodik: Bošnjaci uskraćuju Srbima pravo na političko predstavljanje

Ako se ovako nastavi, BiH će mnogo brže nego što to iko vjeruje ili misli doživjeti potpuni kolaps iz kojeg jedina očuvana može izaći RS

Srna
07.10.2019 16:50

Milorad Dodik

Foto: Arhiv

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je kontinuirano razvlašćivanje Republike Srpske moralo rezultirati trenutnom situacijom u kojoj politički predstavnici bošnjačkog naroda poručuju Srbima da im ne dozvoljavaju ostvarivanje ni osnovnih političkih prava kao što je pravo na političko predstavljanje.

- Politički Bošnjaci, mezimče međunarodnih predstavnika, izraslo je u političkog monstruma, koji više ne poštuje ni Ustav, ni zakone zemlje za koju se navodno zalažu. Obesmišljeni su izbori, jer vidimo da pobjednici ne mogu da preuzmu odgovornost koju su im dali građani RS - istakao je Dodik povodom godišnjice općih izbora u BiH.

On je naglasio da sve to govori da će neko vrlo skoro morati da objasni Bošnjacima da su oni samo trećina svega što je zajedničko u BiH i da je medeni mjesec međunarodnih predstavnika i bošnjačkih političara završen. 

- U suprotnom, BiH će mnogo brže nego što to iko vjeruje ili misli doživjeti potpuni kolaps iz kojeg jedina očuvana može izaći RS. Disciplinovanje RS ne može proći i što to prije shvate svi veća je šansa da ne gledaju scenario koji je logičan - kaže Dodik.

Komentari

NA VRH